Omgaan met hyperinflatie - Outstanding24

Omgaan met hyperinflatie

Hyperinflatie

Een algemene stijging van het prijspeil viel te verwachten in de huidige economie, maar de situatie lijkt onhoudbaar. In de staart van een globale pandemie en midden in een oorlog tussen grootmachten, blijven de prijzen stijgen. Hoe kun je als financieel verantwoordelijke binnen een onderneming omgaan met hyperinflatie?

Ondernemers worden onder druk gezet

Voor veel bedrijven is de komende periode allesbepalend. Veel ondernemers staan op omvallen, mede door opgebouwde belastingschulden. Tijdens de verschillende lockdowns konden ondernemers rekenen op uitstel, maar juist deze groep wordt nu onder druk gezet. De fiscus wilde betalingen zo spoedig mogelijk ontvangen, waarbij na de zomer zelfs rente bovenop het openstaande bedrag wordt gegooid.

In nog geen vier maanden tijd is een inflatie van 7,6% opgelopen tot een niveau van 11,2%. Prijzen lijken dagelijks te stijgen, waardoor niet alleen consumenten, maar ook bedrijven in het nauw komen. Het gebruik van internet wordt duurder, aan de pomp betalen we ons suf, energieprijzen schieten de lucht in en ook de boodschappen zijn veel duurder. Hoe zorg je er als financieel verantwoordelijke voor dat jouw facturen worden voldaan?

Cashflow als oplossing

Ik heb opgemerkt dat een gezonde cashflow hierin het verschil kan maken voor bedrijven. Die facturen moeten gewoon worden betaald! Iedere onderneming wil natuurlijk snel betaald worden, dus jij moet ervoor zorgen dat jouw rekening bovenop de stapel belandt.

Door het facturatieproces met enige urgentie uit te voeren, zorg je voor een vlotte doorloop van betalingen. In de eerste maanden levert dit vanuit mijn eigen ervaring al een verbetering van 20% in de cashflow op. Dat is mooi meegenomen, maar ook noodzakelijk, wil jij als financieel verantwoordelijke het hoofd boven water houden.

Het bijhouden van jouw openstaande facturen kun je handmatig doen, maar dat is een flinke arbeidsintensieve klus. Jij hebt vast en zeker betere dingen te doen, dus kijk eens of Outstanding24 voor jou de oplossing is. Onze software zorgt voor betere prestaties, een lagere DSO en een continue cashflow. En dat je die menselijke foutjes dan uit het proces haalt, dat is alleen maar een fijne bonus

 

Demo aanvragen

Onze klanten

Onze klanten

Sluit je aan bij tevreden klanten
Venus Containers
Neko Ship
Wixpex
Tring Tring
offerte-nl
L&A Arbeidsrecht Advocaten
Censo
Vrij op Naam
AOMB logo