Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Of heeft u nog meer vragen na bestudering van onze site?

Bel ons op 085-0185137 of neem contact met ons op en we helpen u zo snel mogelijk.

Met welke boekhoudpakketen kan Outstanding24 gekoppeld worden?

Wij hebben koppelingen met meer dan 800 boekhoudpakketten. De kans is dus groot dat wij een koppeling hebben met het boekhoudpakket dat u gebruikt.

Wat doet Outstanding24 precies?

Wij bieden een online platform voor uw debiteurenbeheer zodat uw facturen sneller betaald worden en u meer tijd overhoudt voor uw klanten. Outstanding24 geeft u toegang tot een uitgebreid online platform voor debiteurenbeheer.

Moet ik een programma installeren?

Nee, Outstanding24 is een online software programma. U hoeft geen programma’s te installeren en is makkelijk in gebruik. Natuurlijk moeten er wel een aantal instellingen gedaan worden, bijvoorbeeld op welke dagen u herinneringen wilt laten verzenden. Maar nadat u een koppeling heeft gemaakt helpen we u uiteraard.

Welke stappen doorloopt het proces?

Wij werken in 3 fases:

 

  • de herinneringsfase;
  • het incassotraject;
  • de gerechtelijke fase.

 

In de eerste fase, de herinneringsfase, sturen wij namens u herinneringen aan de debiteur. Correspondentie is voorzien van uw logo, en eventueel ook van uw eigen huisstijl. De teksten zijn vriendelijk en klantgericht.

 

In de tweede fase, het incassotraject, worden de aanmaningen namens ons gestuurd. De toon van de correspondentie is neutraal. Vaak heeft dit al voldoende effect om de rekening betaald te krijgen.

 

In de laatste fase wordt de communicatie overgenomen door de Gerechtsdeurwaarder. De toon is ook neutraal, maar er zijn consequenties voor de debiteur aan verbonden, zoals een gang naar de rechter.

Wat maakt Outstanding24 nu zo uniek?

Onze 6 USP’s zorgen ervoor dat ons product perfect aansluit bij elke onderneming en ondernemer!

Kan ik via Outstanding24 een kredietrapport opvragen?

Ja, via Outstanding24 is het mogelijk om voor € 15,- een kredietrapport op te vragen.

Biedt Outstanding24 nog andere producten aan?

Ja, via een van onze partners bieden wij de mogelijkheid tot financiering aan. Hier zijn voorwaarden aan verbonden en is maatwerk. Neem gerust contact met ons op, we vertellen u er graag meer over.

Kan ik een proces tussentijds pauzeren?

Het debiteurenbeheer kan op ieder moment door u zelf tussentijds gepauzeerd worden. Zodra een vordering is overgedragen ter incasso of aan de gerechtsdeurwaarder, geeft u Outstanding24 zo snel mogelijk opdracht hiertoe.

Wat kost het?

Onze tarieven zijn heel aantrekkelijk voor MKB’ers, wij nemen uw administratie al over vanaf €19,95 per maand.

Wat kan ik zien op mijn dashboard?

Het dashboard toont overzichtelijk de werking van Outstanding. Waaronder de stappen die gezet gaan worden, en het resultaat dat geboekt is.

 

Facturen

In Outstanding zoekt u eenvoudig een factuur op. U kunt alle facturen inzien en bijvoorbeeld sorteren op status en per debiteur. U ziet per factuur de stappen die door Outstanding zijn uitgevoerd of in de toekomst gepland staan.

 

Debiteuren

U kunt alle details per debiteur in 1 oogopslag zien. Ook het betaalgedrag in de loop der tijd. Dat kan natuurlijk verbeteren, maar ook minder goed worden. Iedere debiteur krijgt automatisch een Dynamic Flow score door Outstanding toegekend.

Is het verstandig om mijn debiteur ook te bellen?

Ja, bellen is tijdrovend, maar altijd een goed idee. U ziet in het dashboard welke stappen genomen worden. En tussendoor belt u uw debiteur om de herinneringen wat kracht bij te zetten. Of wat meer persoonlijkheid. In het dashboard noteert u bij de factuur wat er besproken is.

 

Belacties overlaten aan Outstanding24

U kunt ook de vriendelijke medewerkers van ons callcenter de openstaande facturen laten nabellen. Het belscript stellen we in overleg met u op.

Wat houdt het incassotraject precies in?

Als de herinneringen niet het gewenste resultaat hebben, starten wij met het incassotraject. Uw debiteur ontvangt van ons aanmaningen per post en e-mail. Hierin staat uitgelegd dat er nu ook incassokosten worden gerekend. De incassokosten en rente worden berekend volgens het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten, ook wel Wet Incasso Kosten (WIK). Uw debiteur betaalt de incassokosten van minimaal € 40,– en maximaal € 6.775,–aan u. Aan Outstanding24 betaalt u vervolgens het vaste tarief van €19,95 per incassotraject.

 

De aanmaningen worden per e-mail (en/of per post) vanuit het online systeem verstuurd. Voorafgaand controleren daar waar mogelijk de gegevens van de debiteur. In alle gevallen bouwt u een goed onderbouwd dossier op, dat voldoet aan wettelijk gestelde eisen. Dit heeft u nodig als de debiteur niet betaalt. In dat laatste geval kunt u het dossier via Outstanding24 automatisch overdragen aan de Gerechtsdeurwaarder.

 

 

Wat doet een gerechtsdeurwaarder precies?

Ondanks de verstuurde herinneringen en incassobrieven is uw rekening nog steeds niet betaald. Dan wordt het tijd om gerechtelijke stappen te zetten.

 

Het hele dossier wordt automatisch doorgestuurd naar Van Arkel Gerechtsdeurwaarders. Van Arkel stuurt nog eenmaal een minnelijke brief naar uw debiteur. Deze brief is effectief en zorgt in de meeste gevallen voor betaling. Als er toch niet betaald is, dan wordt automatisch de dagvaarding opgesteld. Uiteindelijk zal de gedaagde partij (de schuldenaar) zich dan moeten verantwoorden voor de rechter. De rechter zal uitspraak doen of de vordering terecht is. Daarna gaat de gerechtsdeurwaarder de vordering incasseren. Let op: dit traject duurt lang en er zit een kostenrisico aan. Wij leggen u dit graag uit.