Vind de antwoorden op de veelgestelde vragen | Outstanding24

Veelgestelde vragen

Waarom is debiteurenbeheer zo belangrijk?

Een slechte liquiditeit kan ertoe leiden dat het voortbestaan van een bedrijf in gevaar komt. Een aanzienlijk deel van de faillissementen ontstaat door slecht of niet gestructureerd debiteurenbeheer.

Een voornaam doel van elk (MKB) bedrijf is om winst te maken. We houden vaak de kosten zeer goed in de gaten zodat de marges goed zijn. Deze marges komen onder druk te staan als klanten hun facturen niet (op tijd) betalen.

Goed debiteurenbeheer heeft meerdere aspecten. Er komt structuur in de herinneringen naar klanten. Men weet waar ze aan toe zijn en in een vroeg stadium achterhalen we de (eventuele) reden van het niet betalen.

Is het product of de dienst niet geleverd? Heeft de klant een klacht? Of staat er een fout op de factuur?
Met onze innovatieve tool voor debiteurenbeheer verbetert het betaalgedrag van jouw debiteuren met minimaal 20%. Uiteindelijk levert dit een directe bijdrage aan de winst van je bedrijf!

Met welke boekhoudpakketten kan Outstanding24 gekoppeld worden?

Outstanding24 kan gekoppeld worden met meer dan 800 boekhoudpakketten. De kans is dus groot dat wij een koppeling hebben met het boekhoudpakket dat jij gebruikt. Bekijk hier met welke boekhoudpakketten wij kunnen koppelen.

Wat doet Outstanding24 precies?

Wij bieden een online platform voor jouw debiteurenbeheer zodat je facturen sneller betaald worden en jij meer tijd overhoudt voor je klanten. Outstanding24 geeft je toegang tot een uitgebreid online platform voor debiteurenbeheer.

Moet ik een programma installeren?

Nee, Outstanding24 is een volledig online softwareprogramma. Je kunt Outstanding24 vanuit je webbrowser gebruiken, waar je ook bent. Je hoeft dus geen programma’s te installeren.

Welke stappen doorloopt het proces?

Wij werken in 3 fases:

In de eerste fase, de herinneringsfase, sturen wij namens jullie herinneringen aan de debiteur. Correspondentie is voorzien van jullie logo en wordt verstuurd met je eigen e-mailadres als afzender. De teksten zijn vriendelijk en klantgericht.

In de tweede fase, het incassotraject, worden de aanmaningen vanuit onze partner coeo verstuurd. Zij kiezen de manier en frequentie van aanmanen op basis van hun jarenlange expertise en gebruiken hiervoor de nieuwste technologieën.

In de laatste fase wordt de communicatie overgenomen door de Gerechtsdeurwaarder. De toon is ook neutraal, maar er zijn consequenties voor de debiteur aan verbonden, zoals een gang naar de rechter.

Wat maakt Outstanding24 nu zo uniek?

Ons product is gemaakt door en voor ondernemers. Het heeft gemakkelijke functionaliteiten en ontzorgt jou volledig om goed debiteurenbeheer te realiseren. Naast het leveren van onze software om automatisch betalingsherinneringen te sturen, werken wij samen met expert-partners voor de incasso- en deurwaardersfase. Hierdoor ben jij verzekerd van een goede en professionele afhandeling van acties en heb jij geen omkijken meer naar jouw debiteurenbeheer.

Kan ik via Outstanding24 een kredietrapport opvragen?

Ja, via Outstanding24 is het mogelijk om een kredietrapport op te vragen. Neem contact op voor meer informatie.

Biedt Outstanding24 nog andere producten aan?

Ja, naast het aanvragen van een kredietrapport, bieden wij via één van onze partners de mogelijkheid tot financiering aan.

Kan ik een proces tussentijds pauzeren?

Ja, je kunt op ieder moment de workflow voor betalingsherinneringen en het incassotraject tussentijds pauzeren. Daardoor heb jij altijd 100% controle over het proces.

Wat kost Outstanding24?

Wij vinden het belangrijk dat onze software voor debiteurenbeheer betaalbaar is. Daarom zijn onze tarieven heel aantrekkelijk. Je automatiseert jouw debiteurenbeheer al vanaf €24,- per maand. Bekijk hier de prijzen van onze pakketten.

Wat kan ik zien op mijn dashboard?

Alle data die belangrijk is voor jouw debiteurenbeheer wordt overzichtelijk weergegeven in het dashboard. Zo zie je bijvoorbeeld in één oogopslag de resultaten, je openstaande debiteurensaldo en de geplande acties. Lees hier alles over dashboard en rapportages.

Is het verstandig om mijn debiteur ook te bellen?

Ja, een combinatie van betalingsherinneringen en telefonische opvolging is de meest effectieve manier om facturen snel betaald te krijgen. In Outstanding24 kun je een belactie opnemen in de automatische workflow voor betalingsherinneringen. Al jouw belacties vind je terug in een overzichtelijke bellijst. Lees hier meer over klantcommunicatie in Outstanding24.

Belacties overlaten aan Outstanding24
In de incassofase heb je de optie om een belactie aan de workflow toe te voegen. In dat geval neemt het incassobureau telefonisch contact op met jouw klant.

Wat houdt het incassotraject precies in?

Als de herinneringen niet het gewenste resultaat hebben, kan je ervoor kiezen om automatisch het incassotraject te starten. Jouw debiteur ontvangt communicatie volgens de meest effectieve manier van incasseren naar keuze van onze incassopartner coeo. Het aantal aanmaningen dat jouw debiteur ontvangt, is ook volledig afhankelijk van de aanpak van coeo. Zij zorgen voor een passende aanpak voor iedereen. Mocht je geen incassotraject willen beginnen, dan kan je ervoor kiezen om automatisch te pauzeren nadat herinnering 3 is verstuurd.

De incassokosten en rente worden berekend volgens het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten, ook wel 'Wet Incasso Kosten (WIK)'. Jouw debiteur betaalt de incassokosten van minimaal 40 euro en maximaal 6.775 euro aan jou. Voor facturen tot 350 euro geldt een vast incassotarief van 25 euro dat je aan Outstanding24 betaalt. Voor facturen boven de 350 euro bedraagt het tarief 50% van de incassokosten met een maximum van 50 euro.

Je kan er voor kiezen om de incasso en rentekosten die je debiteur zou moeten betalen kwijt te schelden.

Wat doet een gerechtsdeurwaarder precies?

Als jouw factuur aan het eind van het incassotraject nog steeds niet volledig betaald is, dan heb je de keuze om een gerechtelijke procedure te starten. Vanuit Outstanding24 draag je met één druk op de knop het automatisch opgebouwde dossier over aan de gerechtsdeurwaarder.

De deurwaarder stuurt nog eenmaal een minnelijke brief naar jouw debiteur. Deze brief is effectief en zorgt in de meeste gevallen voor betaling. Als er toch niet betaald is, dan wordt automatisch de dagvaarding opgesteld. Uiteindelijk zal de gedaagde partij (de schuldenaar) zich moeten verantwoorden voor de rechter. De rechter zal uitspraak doen of de vordering terecht is. Daarna gaat de gerechtsdeurwaarder de vordering incasseren. Lees hier meer over de gerechtelijke procedure.