Veelgestelde vragen

Zit uw vraag er niet bij? Bel ons op 070 221 2133 of stuur een e-mail naar support en we helpen u zo snel mogelijk.

Instellingen

Hoe maak ik de koppeling?

Hier kiest u uw boekhoudpakket. U doorloopt de login procedure. Daarna heeft u direct toegang tot het platform.

Moet ik daarna veel instellen?

Outstanding is makkelijk in gebruik. Natuurlijk moeten er wel een aantal instellingen gedaan worden, bijvoorbeeld op welke dagen u herinneringen wilt laten verzenden. Maar nadat u een koppeling heeft gemaakt helpen we u uiteraard.

Is 30 dagen gratis echt gratis?

Jazeker, na 30 dagen kunt u kiezen om Outstanding betaald te gebruiken. Als u het platform niet verder wenst te gebruiken, wordt de koppeling verbroken en verwijderen wij uw data.

Kunnen jullie mij helpen?

Graag zelfs. Als u wilt, helpen wij u door uw debiteurenadministratie goed voor u in te richten. Dat doen we ook bij u op locatie. U belt (070 221 2133) of mailt ons en wij gaan aan de slag. Dat doen wij met plezier!

Overzichten

Facturen

In Outstanding zoekt u eenvoudig de factuur op. U kunt alle facturen zien en bijvoorbeeld sorteren op status en per debiteur. U ziet per factuur de stappen die door Outstanding zijn uitgevoerd of in de toekomst gepland staan.

Debiteuren

U kunt alle details per debiteur in 1 oogopslag zien. Ook het betaalgedrag in de loop der tijd. Dat kan natuurlijk verbeteren, maar ook minder goed worden. Iedere debiteur krijgt automatisch een Dynamic Flow score door Outstanding toegekend.

Dashboard

Het dashboard (taskboard) toont overzichtelijk de werking van Outstanding. Waaronder de stappen die gezet gaan worden, en het resultaat dat geboekt is.

Brieven en call-center scripts

Hoe zien de emails en brieven eruit?

Wij werken in 3 fases, de herinneringen, het incassotraject en de gerechtelijke fase.

In de eerste fase, de herinneringen, sturen wij deze namens u. Met uw logo, en indien gewenst, helemaal in uw eigen huisstijl. De teksten zijn vriendelijk en klantgericht.

In de tweede fase, het incassotraject, worden de aanmaningen namens ons gestuurd. De toon van de aanmaning is neutraal. Meestal heeft dit al voldoende effect om de rekening betaald te krijgen.

In de laatste fase wordt de communicatie overgenomen door de Gerechtsdeurwaarder. De toon is ook neutraal, maar er zijn consequenties voor de debiteur aan verbonden, zoals een dagvaarding.

Ik wil mijn debiteur bellen

Bellen is tijdrovend, maar is altijd een goed idee. U ziet in Outstanding welke stappen genomen gaan worden. En tussendoor belt u uw debiteur om de herinneringen wat kracht bij te zetten. Of wat meer persoonlijkheid. In Outstanding zet u bij de factuur notities over het gesprek. U kunt ook de vriendelijke dames van ons callcenter achter de openstaande facturen laten bellen. Het belscript stellen we samen met u op.

Incasso

Incasso Traject

Als de herinneringen niet mochten baten, starten wij het incassotraject. Uw debiteur ontvangt van ons aanmaningen per post en email. Hierin staat uitgelegd dat er nu ook incassokosten worden gerekend. De incassokosten en rente worden berekend volgens het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten, ook wel Wet Incasso Kosten (WIK). Uw debiteur betaald de incassokosten van minimaal €40,– en maximaal €6.775,–aan u. Wij rekenen aan u enkel het vaste tarief van €19,95 per incassotraject.

De aanmaningen worden per email en per post vanuit Outstanding Credit Management verzonden. Voorafgaand controleren wij de NAW gegevens van de debiteur bij de Kamer van Koophandel. Deze moeten correct te zijn voor een succesvol incassotraject.

In alle gevallen bouwt u het wettelijke dossier op, dat u nodig heeft als de debiteur toch niet betaalt. In dat laatste geval kunt u het dossier via Outstanding automatisch overdragen aan de Gerechtsdeurwaarder.

Gerechtelijk traject

Ondanks de herinneringen en incassobrieven is uw rekening nog steeds niet betaald. Dan wordt het tijd om Gerechtelijke stappen te zetten. Het hele dossier wordt automatisch doorgestuurd naar Van Arkel Gerechtsdeurwaarders. Van Arkel stuurt nog eenmaal een minnelijke brief naar uw debiteur. Deze brief is effectief en zorgt in de meeste gevallen voor betaling.

Als er toch niet betaald is, dan wordt automatisch de dagvaarding opgesteld. Dit is een officieel document waarin de eisende partij (de schuldeiser) de gedaagde partij (de schuldenaar) meldt dat hij (de schuldenaar) zich op een bepaald moment voor de rechter moet verantwoorden. De dagvaarding wordt door een deurwaarder bij de schuldenaar bezorgd. Op basis van het hele bij Outstanding opgebouwde dossier heeft u een sterke zaak. Zo weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft.

Dagvaarding

Een dagvaarding is een officieel document waarin de eisende partij (de schuldeiser) de gedaagde partij (de schuldenaar) meldt dat hij (de schuldenaar) zich op een bepaald moment voor de rechter moet verantwoorden. De dagvaarding wordt door een deurwaarder bij de schuldenaar bezorgd.

De tekst van de dagvaarding vermeldt gedetailleerd wat, en waarom u dat eist van uw debiteur. Het opgebouwde dossier bij Outstanding voldoet meestal als onderbouwing en bewijsmateriaal voor de eis. De dagvaarding wordt door de deurwaarder door middel van een “exploot” bij uw debiteur bezorgd (“betekend”). De zaak wordt verder gevoerd door de Gerechtsdeurwaarder.