Verstuur betalingsherinneringen volledig geautomatiseerd

Wanneer stuur je een betalingsherinnering?

Met welke frequentie stuur je herinneringen en wanneer stuur je ze per brief in plaats van per e-mail bij een openstaande factuur? Met de workflow ‘betalingsherinneringen’ in Outstanding24 worden jouw herinneringen altijd op het juiste moment en met de juiste frequentie verstuurd.

Betalingsherinneringen termijn flow

Herinneringen zonder handwerk

In Outstanding24 is jouw hele debiteurenproces geautomatiseerd. Daardoor heb jij geen omkijken meer naar het sturen van betalingsherinneringen. De hoeveelheid handwerk wordt gereduceerd tot een minimum. Je hoeft bijvoorbeeld niet langer bij te houden welke facturen achterstallig zijn, wanneer je een betalingsherinnering moet sturen, welke klanten een tweede herinnering voor de openstaande factuur moeten ontvangen en welke klanten intussen hun factuur betaald hebben.

Herinneringen zonder handwerk

Belactie toevoegen aan de workflow

Wat als je klant niet betaalt? Ook niet na de automatische betalingsherinneringen? Het is dan vaak wenselijk om die klant te bellen voordat een factuur overgaat naar het incassotraject. Je kunt op elk moment een belactie toevoegen aan de workflow van betalingsherinneringen. Alle geplande belacties staan overzichtelijk weergegeven in de bellijst. Zo wordt het nog makkelijker om facturen betaald te krijgen.

Belactie toevoegen aan de workflow

Automatische betalingsherinneringen met behoud van controle

Je wilt een geautomatiseerd debiteurenproces, maar je wilt niet de controle verliezen. Met de software van Outstanding24 houd je zelf de regie over het proces. Wil je bijvoorbeeld het sturen van betalingsherinneringen pauzeren voor een klant? Dan kan dat met één druk op de pauzeknop. Ook tref je heel eenvoudig zelf betalingsregelingen met je klanten.

De ideale workflow voor het sturen van betalingsherinneringen

De standaard herinneringsworkflow in Outstanding24 is conform de wettelijke richtlijnen en gebaseerd op best practices. Zo voldoe je aan de wettelijke eisen en is elke herinnering effectief.

Factuur datum verstreken

1Factuur datum verstreken

14 dagen na vervaldatum: Herinnering e-mail 1

214 dagen na vervaldatum: Herinnering e-mail 1

7 dagen later: Herinnering e-mail 2

37 dagen later: Herinnering e-mail 2

7 dagen later: Laatste herinnering e-mail of brief

47 dagen later: Laatste herinnering e-mail of brief

Start incasso workflow

5Start incasso workflow

Kies je toch liever voor een andere frequentie of wil je bijvoorbeeld alleen per post betalingsherinneringen sturen? Dan regel je dat heel gemakkelijk zelf in het dashboard!

Betalingsherinnering per post sturen

Stuur jij naast herinneringen per e-mail liever ook een fysieke brief aan je klant? Dan pas je dit in de workflow heel gemakkelijk zelf aan. Onze partner Postbode.nu verzorgt de verzending van de brief tegen een vast tarief.

Betalingsherinnering  per post  sturen

Betalingsherinnering op maat
met Dynamic Flow

Wil je de toon en frequentie van betalingsherinneringen automatisch aanpassen op het betaalgedrag van jouw klanten? Maak dan gebruik van het slimme algoritme genaamd ‘Dynamic Flow’.

Betalingsherinneringen met jouw eigen logo

Als je op zoek bent naar software om facturen te maken, is het belangrijk om te kiezen voor een oplossing die professioneel oogt en betrouwbaar is. Met Outstanding24 hoef je je daar geen zorgen over te maken. Elk verzoek tot betaling dat via e-mail of brief wordt verstuurd vanuit onze software, wordt namelijk in jouw eigen huisstijl weergegeven en voorzien van jouw logo. Zo geef je jouw facturen en betalingsherinneringen de uitstraling die past bij jouw bedrijf.

Betalingsherinneringen met jouw eigen logo

De ideale betalingsherinnering

Onze onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd wat het beste werkt en hoe de ideale betalingsherinnering eruit moet zien. Deze kennis hebben we geïntegreerd in onze standaardtemplates binnen Outstanding24, waardoor je tijd kunt besparen en klanten op een professionele manier kunt benaderen. Onze platform biedt ook flexibiliteit doordat je elke standaard e-mail en brief eenvoudig kunt aanpassen. Op deze manier kun je een persoonlijk tintje geven aan de betalingsherinnering en de kans vergroten dat jouw klanten de facturen direct betalen. In het geval dat een factuur niet betaald wordt, zorgen wij ervoor dat de juiste stappen worden genomen om de betaling alsnog te innen.

De ideale betalingsherinnering

Bekijk de andere functionaliteiten

Vraag nu een gratis
Demo van de software aan

Wil je weten hoe de workflow voor het sturen van een betalingsherinnering eruitziet? Ervaar het zelf! Vraag een gratis demo aan. Daarnaast kun je ons ook bellen op 085-0185137, dan staan we je bij met raad en daad.

Vraag nu een gratis
<span>Demo van de software aan</span>