Klantcase: Controle over het debiteurenbeheer voor Offerte.nl

Offerte.nl

klantcase Offerte.nl

Overzicht en controle over het debiteurenbeheer voor Offerte.nl

“Debiteurenbeheer “uitbesteden” zonder verlies van controle”

Offerte.nl biedt leveranciers en opdrachtgevers een platform om elkaar te vinden en een duurzaam partnerschap aan te gaan. Dankzij deze innovatieve oplossing wordt het selectieproces om een geschikte partner te vinden snel en gemakkelijk

De uitdaging

Offerte.nl bedient veel MKB-ondernemingen en kent een wekelijkse facturatiecyclus, en dat zorgde voor een uitdaging. Head of Finance Oscar Knoeff, vertelt: “Het debiteurenbeheer kostte ons veel tijd en door de grote hoeveelheid facturen raakten we het overzicht wel eens kwijt.” Dat werd ook door klanten opgemerkt. “Soms had een klant ook even geen overzicht, in zo’n geval kostte het ons veel uitzoekwerk om duidelijkheid te scheppen”

“Voor mij is het échte resultaat dat we helemaal in control zijn over ons debiteurenbeheer” 

Oscar Knoeff, Head of Finance bij Offerte.nl

De oplossing

“We waren toe aan het uitbesteden van ons debiteurenbeheer, maar we zijn niet zo’n voorstander van het uit handen geven van de controle. Zeker niet als het om klantencontact gaat”, vertelt Knoeff. Offerte.nl koos ervoor om het debiteurenbeheer te regelen met Outstanding24. “Door Outstanding24 te gebruiken wordt nu alles automatisch opgevolgd. Het is gekoppeld met onze boekhoudsoftware, hierdoor worden betalingsherinneringen automatisch verzonden als een debiteur niet op tijd betaalt”, zegt Knoeff. “We hebben zelf de volledige controle over het proces, dat maakt Outstanding24 perfect voor ons.”

De voordelen

Voor Offerte.nl is de automatische opvolging een uitkomst. Knoeff: “Elke betalingsherinnering heeft een betaallink, waardoor klanten direct kunnen betalen. Als dat nog niet resulteert in een betaling wordt de factuur vanzelf doorgezet naar een incassotraject.” Maar voor Knoeff heeft Outstanding24 nog een ander belangrijk voordeel: “Ons debiteurenbeheer is nog nooit zo overzichtelijk geweest. We kunnen van elke klant met één druk op de knop het dossier inzien en in een wekelijkse rapportage is voor mij direct inzichtelijk welke acties er staan ingepland en wat de aandachtspunten zijn.”

Het resultaat

“Over het resultaat kan ik kort zijn”, zegt Knoeff. “Onze facturen worden veel sneller betaald dan voorheen en we hoeven er zelf niet meer achteraan te zitten. Het scheelt ons dus een hoop tijd en het levert snel financieel resultaat op.”

“Maar voor mij is het échte resultaat dat we helemaal in control zijn en geen onduidelijkheid meer hebben over ons debiteurenbeheer. Outstanding24 zorgt voor de voorspelbaarheid waar ik als financieel verantwoordelijke altijd naar streef”, besluit Knoeff. “Outstanding24 is wat ons betreft voor vrijwel elke mkb-onderneming een aanrader.”

 

Vraag nu een gratis demo aan!

Outstanding24 gaat jou zoveel opleveren, daar zijn wij heilig van overtuigd. Ontdek in een halfuur alle ins en outs van Outstanding24.

Vraag nu een gratis demo aan!