Hoe stuur ik een creatieve betalingsherinnering? - Outstanding24

Hoe stuur ik een creatieve betalingsherinnering?

rekening met rekenmachine en potloden erbovenop

Jouw werk zit erop. Je hebt de gewenste goederen of diensten aan je klant geleverd en de factuur is al een aantal weken geleden verstuurd. Maar je klant heeft de factuur nog steeds niet voldaan. En de betalingstermijn is al verstreken.
Een klant een aanmaning sturen is nooit leuk, maar met onze onderstaande tips maak je het iets leuker. En voor je klant iets minder pijnlijk. Want natuurlijk kan een rekening altijd aan de aandacht van je klant ontsnappen, dat maakt hem nog geen wanbetaler. Jij wilt in dat geval de relatie met je klant natuurlijk niet op het spel zetten. Dat doe je met een creatieve betalingsherinnering!

Tip 1: vormgegeven factuur en betalingsherinnering

Mooi vormgegeven (design) facturen en herinneringen worden niet snel over het hoofd gezien door je klant. Ze vallen simpelweg meer op dan de standaard facturen en aanmaningen. Een mooi vormgegeven factuur zorgt er wellicht al voor dat je geen aanmaning hoeft te versturen?

Tip 2: zorg voor een glimlach

De meeste klanten (oftewel: debiteuren) hebben niet de intentie om een factuur te laat te betalen, toch komt het weleens voor dat een factuur aan hun aandacht ontsnapt. Door te zorgen voor een glimlach op het gezicht van je klant, of van zijn administratief medewerker, is een aanmaning iets minder pijnlijk en zal de klant jouw factuur waarschijnlijk zo snel mogelijk betalen.

Wat dacht je van een zin als: “Goedendag, je ontvangt van mij – een automatisch gestuurd mailtje van bedrijf XYZ- om je te vragen om factuur 123458 van 16 januari jl. alsnog te betalen. Waarschijnlijk is deze factuur aan je aandacht ontsnapt? Kan gebeuren! Wil je het factuurbedrag €184,04 onder vermelding van het betalingskenmerk alsnog zo snel mogelijk overmaken? Dan hoef ik je niet meer lastig te vallen. Alvast bedankt!”.

Tip 3: vraag hulp

Ben je niet zo’n creatieve tekstschrijver? Vraag hierbij dan om hulp. Loop even langs de marketingafdeling en vraag daar aan een collega om een vlammende, creatieve betalingsherinnering voor je te schrijven. Ook wanneer jij zelf een flitsende tekst voor een aanmaning hebt geschreven, kijkt jouw marketing collega met veel plezier naar jouw tekst!

Voorkomen is beter dan genezen!

Ga je nog handmatig achter elke factuur aan? Het kan natuurlijk makkelijker. Een geautomatiseerd debiteurenproces bespaart je organisatie niet alleen tijd, geld en gedoe, maar verbetert ook de financiële gezondheid van je bedrijf. Klinkt het automatiseren van je debiteurenadministratie jou saai, eng of moeilijk in de oren? Met onze software regel je dit in een handomdraai.

Wanneer je met de Outstanding24 software werkt, daalt je openstaande debiteurensaldo (oftewel de openstaande factuurbedragen) binnen drie maanden met ten minste 20%. Dat scheelt weer een hoop betalingsherinneringen sturen!

Wil je meer weten? Plan dan snel, eenvoudig en vrijblijvend een demo.

Demo aanvragen

Onze klanten

Onze klanten

Sluit je aan bij tevreden klanten
Venus Containers
Neko Ship
Wixpex
Tring Tring
offerte-nl
L&A Arbeidsrecht Advocaten
Censo
Vrij op Naam
AOMB logo