Hoe werkt het?

Dynamic Flow
Outstanding bepaalt per klant (op basis van betaalhistorie) of ze een vriendelijk, normaal of snel beheer nodig hebben. U kunt dit zelf aanpassen naar wens.
Outstanding overzicht
Een dashboard met alle belangrijke gegevens over uw debiteuren in één overzicht. En wekelijks een e-mail digest.
Instelbare herinneringen
U bepaalt een standaard flow van herinneringen. Per klant of zelfs per factuur kunt u dit anders instellen.
Pauzeren en doorzetten
Voor iedere factuur kunt u — bij bijzonderheden — het proces van herinneringen en incasso pauzeren. En weer verder laten lopen natuurlijk.
Automatisch dossier
Alle communicatie wordt gelogd zodat u — indien nodig — met één druk op de knop een dossier doorzet naar de gerechtsdeurwaarder.

U bepaalt.

Wanneer en hoe uw klanten benaderd worden.

Koppeling met uw boekhoudpakket

U kunt direct een Outstanding account openen door te koppelen met uw boekhoudpakket. Via deze koppeling ontvangt Outstanding de benodigde data uit uw boekhoudpakket waarmee wij een geautomatiseerd overzicht van uw debiteuren voor u creëren en herinneringen sturen.

Herinneringen instellen

U stelt zelf eenmalig in hoe en op welke dagen van de week Outstanding de herinneringen verstuurt. Naast 3 standaard instellingen kunt u kiezen voor de “Dynamic Flow”. Laat u verassen door dit algoritme, dat klantvriendelijk herinneren voorop stelt. U stelt ook in binnen hoeveel dagen herinneringen gebundeld worden, zodat u niet meerdere herinneringen per dag naar uw klant stuurt. Zo wordt de relatie met uw klanten niet onnodig onder druk gezet.

Outstanding zorgt voor de systematische herinneringen en dat alle communicatie voldoet aan de wettelijke eisen, mocht het tot een incassotraject komen.

E-mail, brieven, telefoontjes en 14-dagen brief

Omdat email herinneringen kunnen verdwijnen in uitpuilende emailboxen, of worden genegeerd, kunt u ook kiezen om uw klanten te laten herinneren op een andere manier. Tegen zeer lage kosten sturen wij een brief op uw briefpapier. Een brief zit standaard in onze flows, omdat een brief per post klantvriendelijker is dan een email. Als u uw debiteuren wilt bellen, dan kan dat ook. Wij maken voor u een bellijst, of ons call-center belt namens u.

De emails en brieven worden met uw logo, of zelfs volledig in uw huisstijl verzonden. De teksten zijn neutraal geformuleerd, maar u kunt in overleg met ons ook uw eigen teksten gebruiken. Neem hiervoor contact met ons op, we helpen u graag.

De laatste normale herinnering in het proces is de 14-dagen brief. Hierin staan alle gegevens, inclusief de incassokosten, over de volgende fase, het incassotraject.

Minnelijk incassotraject

Als de herinneringen niet mochten baten, starten wij een incassotraject waarin incassokosten worden gerekend. De incassokosten en rente worden berekend volgens het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten, ook wel Wet Incasso Kosten (WIK). Uw debiteur betaald de incassokosten van minimaal €40,– aan u. Wij rekenen enkel het vaste tarief van €19,95 per incassotraject.

Het incassotraject bestaat uit emails en brieven vanuit Outstanding, en een check bij de Kamer van Koophandel op naam en adresgegevens. Deze moeten correct te zijn voor een succesvol incassotraject.

In alle gevallen bouwt u het wettelijke dossier op, dat u nodig heeft als de debiteur toch niet betaalt. In dat laatste geval kunt u het dossier via Outstanding automatisch overdragen aan de Gerechtsdeurwaarder.

Systematisch proces

Omdat het Outstanding debiteurenbeheer heel systematisch wordt ingericht, kunt u op dit moment kiezen om uw bestaande proces te professionaliseren. Wij kunnen u hierbij vrijblijvend adviseren. Uit ervaring weten wij hoe we het betaalproces voor uw klant zo gemakkelijk mogelijk kunnen maken — en dat helpt om facturen sneller betaald te krijgen!

Wij herinneren.

Schriftelijk, telefonisch en indien nodig via incasso.

Outstanding werkt voor u

Is de factuur niet op tijd betaald? Dan doet Outstanding het werk voor u. Van eerste herinnering tot dagvaarding. U hoeft dus zelf niets meer te doen, het repeterende werk van debiteurenbeheer is nu geautomatiseerd.

Real-time dashboard

U bent altijd op de hoogte bent van de status van al uw debiteuren. Welke snel betalen en welke niet, en of de betaaltermijn regelmatig is; daarmee kan ons systeem de betrouwbaarheid van een klant berekenen. En natuurlijk kunt u ingrijpen: door het proces te pauzeren, extra of andere herinneringen te sturen, of te hervatten.

Wekelijkse email digest

U ontvangt van ons wekelijks een e-mail die u in één oogopslag overzicht geeft, bijvoorbeeld van de stappen die Outstanding de komende week gaat zetten.
Perfect om snel inzicht te krijgen.

U wordt betaald.

Outstanding! Uw debiteurenbeheer onder controle.

U bespaart tijd én heeft minder openstaande rekeningen.

Dat is Outstanding. Maar neem het niet van ons aan; onze klanten vertellen graag wat Outstanding hen oplevert. Probeer het zelf ook! De eerste 30 dagen gratis.

Wij zijn erg enthousiast! De Outstanding diensten balanceren perfect tussen het netjes omgaan met onze klanten enerzijds en het incasseren van de vorderingen anderzijds. We hebben altijd inzage in het traject en het geautomatiseerde proces neemt ons heel veel werk uit handen.
Olivier Schelfhout
General Manager, Jantril BV

Outstanding Tarieven

Wij bieden lage abonnementskosten per administratie en eenvoudig betalen naar gebruik. U betaalt dus nooit teveel.
Administratie € 19,95 / maand
Ingelezen factuur € 0,19
Herinnering per e-mail gratis
Herinnering per brief € 2,95
 • incl. kleurenprint, verzendbewijs, porto en envelop
Incasso traject €19,95
 • De incassokosten van minimaal €40,– krijgt u, u verdient dus geld
 • Naadloze aansluiting op Gerechtsdeurwaarder
Laatste aanmaning via Gerechtsdeurwaarder €9,95
 • Naadloze aansluiting op dagvaarding
Gerechtelijk traject €0,– / €175,–
 • U betaalt de griffierechten
 • Bij geen verhaal betaalt u maximaal €175,– deurwaarderskosten
 • Bij volledig verhaal krijgt u de hoofdsom + rente + griffierechten
 • Bij volledig verhaal krijgt Outstanding de incassokosten
 • Krijgt u van de rechter ongelijk? Dan zijn de kosten voor u
 • De eerste 30 dagen gratis
 • Maandelijks opzegbaar
 • Support bij implementatie ook bij u op locatie