Waarom geld op je bankrekening belangrijk is - Outstanding24

Waarom geld op je bankrekening belangrijk is

Geld op bankrekening

Wanneer het aankomt op debiteurenbeheer moet je één ding altijd onthouden: cash is king. Aan de ene kant ben je bezig met het leveren van goede producten of diensten en aan de andere kant werk je aan het managen van goede relaties met je klanten. Hier komt nog wel een zorg bij: als er geen geld binnenkomt, heeft dat vervelende gevolgen.

Waarom is cash zo belangrijk?

Je kan met schuldbewijzen helaas niets kopen. Het maakt niet uit hoeveel geld jouw klanten je nog verschuldigd zijn. Zolang het geld niet daadwerkelijk is binnengekomen, heb je maar weinig aan al die openstaande facturen.

Hieronder drie redenen waarom het belangrijk is dat er geld op jouw bankrekening staat:

  • Geld kun je uitgeven. Dit klinkt logisch, want ‘geld maakt geld’, zeggen ze. Anders gezegd: wil je geld maken, dan heb je zelf eerst geld nodig. Jammer genoeg kun je het geld dat een klant je schuldig is niet uitgeven, dus zul je ervoor moeten zorgen dat ze betalen. Zodra je geld binnen is, kun je het verder investeren in het bedrijf, voorraden kopen of je werknemers betalen.
  • Geen kredietzorgen. Ook zonder cash heb je geld nodig om uit te geven. Dit kan bijvoorbeeld door een lening bij de bank af te sluiten. Wanneer je saldo te laag is, bestaat de kans echter dat de bank je helemaal geen geld wil lenen, of dit bedrag is lang niet zoveel als je zou willen.
  • Beter rente ontvangen dan betalen. Rente is leuk voor een extraatje op je bankrekening. Rente is helaas minder leuk als je moet betalen voor een lening bij de bank.

Nu is de vraag: hoe kom je aan cash? Als je je producten of diensten hebt verkocht, is het natuurlijk cruciaal dat jouw klanten betalen. Dit is in lijn met wat we aan het begin van deze blog al noemden: sterke klantrelaties en uitstekende producten en services spelen hierin een belangrijke rol.

Een debiteurenbeheeroplossing

Tevens is het onmisbaar om een goede strategie te hebben om betalingen tijdig te ontvangen en dat achterstallige betalingen op een effectieve manier worden afgehandeld. Hierbij is het belangrijk om alle klantgegevens zorgvuldig te ordenen, betaaltrends te volgen en gepaste acties te plannen. Met de juiste tools kan je deze processen makkelijker inrichten.

De oplossing van Outstanding24 is bijvoorbeeld specifiek bedoeld ter ondersteuning van jouw debiteurenbeheer. Dankzij dit systeem kan jij jouw debiteurenprocessen efficiënter inrichten. Met een betalingsherinnering op het juiste moment zullen klanten jouw facturen sneller betalen waardoor het openstaande saldo aanzienlijk wordt verlaagd. Zo heb jij uiteindelijk meer geld op de bank.

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe de oplossing van Outstanding24 waarde kan toevoegen aan jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via 085-0185137 of info@outstanding24.com. Je kan ook een vrijblijvende demo bij ons aanvragen.

Demo aanvragen

Onze klanten

Onze klanten

Sluit je aan bij tevreden klanten
Venus Containers
Neko Ship
Wixpex
Tring Tring
offerte-nl
L&A Arbeidsrecht Advocaten
Censo
Vrij op Naam
AOMB logo