Torenhoge inflatie zorgt voor stapels onbetaalde facturen - Outstanding24

Torenhoge inflatie zorgt voor stapels onbetaalde facturen

Inflatie

September kenmerkt zich dit jaar niet alleen door de ongewone lange nazomer, maar ook door de torenhoge inflatie. Door de pandemie, haperingen in de supply chain, de oorlog in Oekraïne en de krapte op de arbeidsmarkt is de economie flink aan het steigeren. De energieprijzen rijzen de pan uit en kleding en boodschappen worden alsmaar duurder. Met een inflatieniveau van 12% wordt de consument steeds voorzichtiger, maar hoe zit het met de ondernemer?

Stijgende kostenposten voor ondernemers

De ondernemer voelt de duurdere eieren en pastaproducten uiteraard ook in de portemonnee, maar dat is niet het enige. Om te beginnen hebben ze te maken met werknemers, die massaal hogere lonen nodig hebben om zich staande te houden. Met een stijging van gemiddeld 3,1% is dit bij lange na niet genoeg om de koopkracht stabiel te houden, maar voor de werkgever wel weer een extra kostenpost, bovenop alle andere stijgingen.

Daarbij is voor ondernemers uiteindelijk één ding essentieel om in de lucht te blijven en dat is hun inkomstenbron. En met het terugbetalen van coronaschulden, stijgende lonen én stijgende kosten is het flink strak beleid voeren. Als mensen hun rekeningen niet langer kunnen betalen, hoe zorg je dan dat jouw facturen worden voldaan?

Debiteurenbeheer is key

Het antwoord is: debiteurenbeheer Door je processen te automatiseren blijf jij jouw debiteurenbeheer strategie efficiënt, effectief en veilig uitvoeren. Late betalingen zijn een gevaar voor je werkkapitaal en dat is juist waarom het verminderen van de DSO prioriteiten zou moeten hebben. Doordat jij bovenop het debiteurenbeleid zit en de facturen vlot worden voldaan, zorg je voor een optimale cashflow.

Risico’s tijdig inschatten, facturen snel betaald krijgen en realtime overzicht begint met een goede tool voor je debiteurenbeheer. En dat dit op strenge, slinkse wijze uitgevoerd zou moeten worden, dat is een fabeltje. Het draait allemaal om optimaal beheer mét aandacht voor persoonlijk contact. Zo zorg je voor de beste debiteurenbeheer strategie.

Wil jij weten hoe Outstanding24 jou kan helpen jouw debiteurenbeheer te verbeteren om facturen sneller en beter betaald te krijgen? Plan dan een vrijblijvende demo bij ons in.

Demo aanvragen

Onze klanten

Onze klanten

Sluit je aan bij tevreden klanten
Venus Containers
Neko Ship
Wixpex
Tring Tring
offerte-nl
L&A Arbeidsrecht Advocaten
Censo
Vrij op Naam
AOMB logo