Opvolgen van vervallen facturen is goed voor je bedrijf

3 redenen waarom het structureel opvolgen van vervallen facturen goed is voor jouw bedrijf

Betalingsherinnering

Het opvolgen van vervallen facturen met betalingsherinneringen is belangrijk. In deze blog geven wij een aantal redenen waarom het sturen van betalingsherinneringen naar jouw debiteuren, vooral in deze financieel onzekere tijden zo belangrijk is: 

1. Facturen worden sneller betaald

Het helpt om het geld dat je onderneming is verschuldigd, op tijd binnen te krijgen. Als je facturen niet op tijd betaald worden, kan dit leiden tot cashflowproblemen en zelfs tot financiële moeilijkheden voor je bedrijf. Door betalingsherinneringen te sturen, geef je klanten een duidelijke reminder dat ze een factuur moeten betalen en dit kan ervoor zorgen dat ze sneller betalen.

2. Behoud van een goede klantrelatie

Het helpt om een goede relatie met klanten te behouden. Als je klanten te laat betalen, kan dit leiden tot frustratie en negatieve gevoelens ten opzichte van je bedrijf. Door op tijd betalingsherinneringen te sturen, laat je zien dat je professioneel bent en dat je de betalingsafspraken serieus neemt. Dit kan ervoor zorgen dat klanten langer bij je blijven en dat ze ook in de toekomst weer bij je zullen kopen.

3. Behoud van de kredietwaardigheid

Het helpt om de kredietwaardigheid van je bedrijf te behouden. Als je regelmatig te laat betaalde facturen hebt, kan dit leiden tot slechte credit ratings voor je bedrijf. Dit kan het moeilijker maken om in de toekomst financiering te krijgen, bijvoorbeeld als je een lening wilt aanvragen. Door betalingsherinneringen op tijd te sturen, kun je ervoor zorgen dat je klanten op tijd betalen en dat je een goede credit rating behoudt.

Met de software van Outstanding24 automatiseren we het grootste gedeelte van het debiteurenbeheer proces. Betalingsherinneringen en incasso sommaties worden automatisch verstuurd. Jij hebt er dus geen omkijken naar. Dat scheelt jou niet alleen heel veel tijd, maar levert je ook een verbetering op van ten minste 20% van jouw openstaand saldo. Geld dat je kunt gebruiken om jouw bedrijf te laten groeien en de rekeningen te betalen. 

Wil je meer weten, plan dan vrijblijvend een afspraak in op een moment dat het jou uitkomt. 

Demo aanvragen

Onze klanten

Onze klanten

Sluit je aan bij tevreden klanten
offerte-nl
Richard Korver Advocaten
CNSTRCT
AOMB logo
Vrijopnaam
Omnius Juristen
PLM lab
Alan & Luca
milgro