Een gedigitaliseerd debiteurenproces voor CNSTRCT | Outstanding24

CNSTRCT

CNSTRCT

 Een efficiënt gedigitaliseerd debiteurenproces voor CNSTRCT

“Een beter debiteurensaldo en een significante daling in urenbesteding”

CNSTRCT staat bekend als innovatief bouwbedrijf, met een heldere visie en een verfrissende aanpak van grote bouwprojecten. Dat het innovatieve karakter zich niet alleen beperkt tot bouwprojecten, blijkt uit de manier waarop CNSTRCT besloot het debiteurenbeheer volledig te digitaliseren.

De uitdaging

Lange tijd werd het debiteurenbeheer bij CNSTRCT handmatig gedaan. Daardoor was het lastig om grip te houden op het proces. “We hadden geen adequate beheersing van onze debiteurenpositie en ons aanmaningsbeleid”, vertelt Tom Boeren, financieel directeur bij CNSTRCT. Ook de controle over het incassotraject liet te wensen over volgens Boeren: “Al met al stonden veel achterstallige facturen onnodig lang open.”

 “Ons gehele debiteurenbeheer is nu efficiënt en beheersbaar”
Tom Boeren, Financieel Directeur bij CNSTRCT

De oplossing

CNSTRCT zocht naar een manier om het debiteurenproces te stroomlijnen en besloot het debiteurenbeheer volledig te digitaliseren met Outstanding24. “De drie eerdergenoemde problemen zijn met één applicatie opgelost”, vertelt Boeren. “Ons debiteurenproces is nu efficiënt en beheersbaar.”
Twee speerpunten van Outstanding24, betaalbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, zijn evident voor CNSTRCT. “We hebben met Outstanding24 een laagdrempelige oplossing”, aldus Boeren.

De voordelen

Dankzij een koppeling met het boekhoudsysteem van CNSTRCT wordt elke achterstallige factuur automatisch opgevolgd met betalingsherinneringen en waar nodig een incassotraject. “De overgang van aanmaningen naar incasso is naadloos. Het leidt niet tot extra stappen”, vertelt Boeren. “Daardoor is het proces zeer efficiënt. Maar voor ons is het belangrijkste voordeel dat ons gehele debiteurenbeheer nu efficiënt en beheersbaar is.”

Het resultaat

Het gedigitaliseerde debiteurenproces heeft een positief effect aan de inkomstenkant, vertelt Boeren: “Ons debiteurensaldo is een stuk verbeterd. De ontvangst van gelden is sneller.” Ook aan de kostenkant is het gebruik van Outstanding24 merkbaar, volgens Boeren. “De opvolging van debiteuren is nu volledig geautomatiseerd, daardoor is de urenbesteding significant gedaald.”

Al met al is CNSTRCT tevreden over Outstanding24. “Ik zou Outstanding24 zeker aanbevelen, het biedt een totaaloplossing voor debiteurenbeheer, van aanmaning tot incasso”, besluit Boeren.

Vraag nu een gratis demo aan!

Outstanding24 gaat jou zoveel opleveren, daar zijn wij heilig van overtuigd. Ontdek in een halfuur alle ins en outs van Outstanding24.

Vraag nu een gratis demo aan!