Een duidelijk debiteurenbeleid voor AOMB | Outstanding24

AOMB Intellectual Property

AOMB klant-case Outstanding24

Een duidelijk debiteurenbeleid voor AOMB

 38% minder afschrijving op debiteuren

 

Als één van de meest vooraanstaande octrooibureaus van Nederland helpt AOMB  organisaties al sinds 1967 met het vastleggen en beschermen van intellectueel eigendom. Na debiteuren jarenlang handmatig te beheren besloot AOMB het debiteurenbeheer te automatiseren met Outstanding24.

 

De uitdaging

AOMB heeft een breed portfolio aan klanten, van mkb-organisaties tot Multinationals. Het opvolgen van achterstallige debiteuren gebeurde handmatig. “Een tijdrovende klus”, aldus Frank Eliens, Director Finance & Operations bij AOMB. “We hebben vele debiteuren, klein en groot, maar we hadden geen goed systeem om achterstallige facturen op te volgen. De aandacht kwam daardoor vaak te liggen bij niet-kritieke debiteuren. Met name kleine risicovolle debiteuren verdwenen uit het zicht.”

 

Voor ons is het ideaal dat automatisch zichtbaar wordt welke debiteuren achterstallig zijn en waar actie noodzakelijk is.

Frank Eliens, Director Finance & Operations bij AOMB

 

De oplossing

Sinds het gebruik van Outstanding24 ziet het debiteurenbeheer er anders uit bij AOMB. “We hebben nu een duidelijk beleid omtrent debiteuren, omdat het makkelijk is vast te leggen in Outstanding24”. Betalingsherinneringen <Link: Betalingsherinneringen pagina> worden automatisch verzonden, Eliens noemt het “een ideale manier om debiteuren te attenderen op hun openstaande verplichting.” Dit heeft ertoe geleid dat het bereiken van kritieke klanten een stuk effectiever is, volgens Eliens: “We hebben nu meer focus op waar het écht pijn kan doen.”

De voordelen

“Voor ons is het ideaal dat automatisch zichtbaar wordt welke debiteuren achterstallig zijn en waar actie noodzakelijk is”, vertelt Eliens. De directe koppeling met het incassobureau en met de deurwaarder was voor AOMB een doorslaggevende factor om voor Outstanding24 te kiezen. Ook in de praktijk is Eliens positief over deze integratie: “De basis van alle informatie ligt in één systeem. De koppeling met het incassobureau vraagt vrij weinig afstemming en richting de klant is het direct duidelijk dat er naar een andere fase wordt overgeschakeld.”

Het resultaat

Het aantal openstaande debiteuren bij AOMB is flink teruggelopen sinds de implementatie van Outstanding24. “In 2020 is ons debiteurensaldo met 16% gedaald ten opzichte van 2019 en onze afschrijving op debiteuren is met 38% afgenomen.” Al met al is Eliens tevreden: “Ik zou Outstanding24 zeker aanbevelen, omdat het aantoonbaar voordeel oplevert.”

Vraag nu een gratis demo aan!

Outstanding24 gaat jou zoveel opleveren, daar zijn wij heilig van overtuigd. Ontdek in een halfuur alle ins en outs van Outstanding24.

Vraag nu een gratis demo aan!