Meer tijd & lager debiteurensaldo voor Alan & Luca | Outstanding24

Alan & Luca

Klantcase BoekestijnKester

Meer tijd en een lager debiteurensaldo voor Alan & Luca

“Gelijk quick wins, zonder er veel moeite in te steken

“Je moet doen waar je goed in bent.” Vanuit die gedachte helpt Alan & Luca (voorheen bekend als BoekestijnKester Adviseurs en Accountants) MKB-ondernemingen op het gebied van accountancy, fiscale dienstverlening, HR- en juridisch advies.

De uitdaging

“Debiteurenbeheer was intern een grote hobbel. Het kostte veel tijd en de regelmaat was ver te zoeken”, vertelt Renaldo Antonissen, Managing Partner bij Alan & Luca . “Klantcontact lag niet altijd in de comfortzone van de administratie omdat je soms ook ‘vervelende’ gesprekken moest voeren. Je moet hiervoor sterk in je schoenen staan en van de dossiers op de hoogte zijn.”

“We zien in één oogopslag wat er bij een debiteur openstaat en wat de betaalgeschiedenis is” –

Renaldo Antonissen, Managing Partner bij Alan & Luca

De oplossing

Alan & Luca koos ervoor om het debiteurenbeheer te regelen met Outstanding24. “Wij deelden de problemen die we ervoeren met onze contactpersoon bij Outstanding24. Hij hielp ons met een concrete oplossing om ons debiteurenproces te automatiseren en efficiënt in te richten”, vertelt Antonissen. Dankzij de koppeling met boekhoudpakket Exact worden facturen automatisch ingelezen, en om het debiteurenbeheer dynamisch te maken wordt DynamicFlow gebruikt. “Op basis van de betaalhistorie kunnen we per klant het debiteurenproces tweaken, strenger of juist minder streng.”

De voordelen

Als één van de voordelen noemt Antonissen de overzichtelijkheid: “Alle debiteuren staan overzichtelijk in Outstanding24, we zien in één oogopslag wat er bij een debiteur openstaat en wat de betaalgeschiedenis is.”

Een ander voordeel is voor Antonissen het betaalgemak voor klanten. Elke betalingsherinnering heeft een betaallink waarmee een klant direct via iDeal kan betalen. “We merken dat de betaallink veel wordt gebruikt, hiermee is het voor ondernemers heel eenvoudig om snel te betalen. De gemiddelde betaaltermijn is gedaald”

De service

Antonissen is positief over de manier waarop Alan & Luca wordt begeleid: “Onze klantbegeleider accountmanager is actief betrokken. We worden goed bij de les gehouden als er nog iets openstaat en als het debiteurensaldo oploopt, is dat aanleiding voor een kort contactmoment.” Over de dienstverlening door het incassobureau en de deurwaarder is Antonissen ook tevreden: “Dankzij de koppeling met het incassobureau worden incassotrajecten sneller opgepakt en het is voor ons ideaal dat ‘vervelende’ incidenten makkelijk overgedragen worden aan de deurwaarder.”

Het resultaat

De automatisering van het debiteurenbeheer heeft Alan & Luca veel opgeleverd. “Doordat ons debiteurenproces is geoptimaliseerd hebben we meer tijd voor andere zaken”, benoemt Antonissen. “We hebben meer uren beschikbaar voor klanten en we hebben een lager debiteurensaldo.”

Antonissen besluit: ‘Outstanding24 is zeker aan te bevelen. Je stapt op een rijdende trein voor wat betreft het debiteurenproces. Je hebt gelijk quick wins zonder er veel moeite in te steken”.

Vraag nu een gratis demo aan!

Outstanding24 gaat jou zoveel opleveren, daar zijn wij heilig van overtuigd. Ontdek in een halfuur alle ins en outs van Outstanding24.

Vraag nu een gratis demo aan!