Betalingsherinnering: een brief of e-mail? - Outstanding24

Betalingsherinnering: een brief of e-mail?

brief of email?

Je factuur is niet betaald. Vervelend! Wat nu? Het sturen van een betalingsherinnering is de meest effectieve manier om jouw facturen betaald te krijgen. Met de software van Outstanding24 kun je je betalingsherinneringen automatisch laten versturen. Dat scheelt je een hoop tijd! Én het fijne is: je kunt nog steeds de regie houden over je debiteurenproces. Zo kun je zelf kiezen of je je betalingsherinneringen per brief of e-mail kunt versturen. Weet je niet zeker voor welke optie je moet gaan? We geven je een drietal tips! Daarnaast vertellen we je meer over onze workflow bij het versturen van betalingsherinneringen.

Hoe communiceer je meestal met je klanten?

Gaat jouw communicatie met je klanten meestal per post? Dan kunt u de betalingsherinnering het beste per brief versturen. Communiceer je vooral per e-mail? Verstuur de betalingsherinnering dan per mail.

Betalingsherinnering per e-mail is sneller en goedkoper

Vind je het vooral belangrijk dat je communicatie snel en goedkoop verloopt? Dan is een betalingsherinnering via een e-mail de handigste optie. Meestal worden betalingsherinneringen die in de mail een digitale betaallink hebben staan sneller betaald.

Betalingsherinnering per aangetekende brief of e-mail

Heeft je klant na een aantal betalingsherinneringen nog altijd niet betaald? En gaat om een hoog bedrag?  Je laatste herinnering zou je dan eventueel via een aangetekende brief kunnen versturen. Op die manier weet je zeker dat je debiteur je factuur heeft ontvangen. Je kunt ook een aangetekende e-mail sturen. Een aangetekende e-mail heeft dezelfde juridische status als een aangetekende brief.

Workflow betalingsherinnering Outstanding24

1. Nadat de factuurdatum is verstreken, ontvangt je debiteur na 14 dagen na de vervaldatum een betalingsherinnering. Per e-mail of brief, dat is helemaal aan jou!
2.  Heeft je klant nog niet betaald? Dan wordt er automatisch nog een herinnering verstuurd 7 dagen later.
3. De laatste herinnering wordt vervolgens weer 7 dagen later verstuurd.

Wil je liever een andere frequentie? Dat kan! Die pas je eenvoudig zelf aan in het dashboard. Wil je ene betalingsherinnering per mail sturen en de andere per brief? Ook dat is mogelijk!

 

Onze klanten

Onze klanten

Sluit je aan bij tevreden klanten
Venus Containers
Neko Ship
Wixpex
Tring Tring
offerte-nl
L&A Arbeidsrecht Advocaten
Censo
Vrij op Naam
AOMB logo