5 tips voor je softwarekeuze - Outstanding24

5 tips voor je softwarekeuze

Softwarekeuze

Technologie zorgt ervoor dat ons leven makkelijker wordt, of tenminste dat zou het moeten doen. Goed werkende technologie lijkt nu belangrijker dan ooit.

Want hoe houd je de onderneming draaiend met personeel, klanten en leveranciers in deze digitale tijd? Goede software is daarbij onmisbaar en daarom geven we je in deze blog 5 tips voor je softwarekeuze.

 

Waarom is goede software onmisbaar?

Je kunt nog zo’n supersnelle computer hebben of de nieuwste smartphone, zonder de juiste apps en software zijn deze apparaten volledig nutteloos. Een mailtje sturen naar een leverancier, de to do list voor een klant bijhouden of data beheren: goede software ondersteunt deze bedrijfsprocessen. En daarmee maken softwareoplossingen ons leven gemakkelijk.

Kies je software met aandacht

Het kiezen van de juiste software klinkt eenvoudig. Maar digitalisering zorgt ook voor de wereld aan software-oplossingen, die als paddenstoelen uit de grond lijken te springen. Als ondernemer kun je kiezen uit vele duizenden producten met ieder z’n voor- en nadelen, uiteenlopende complexiteiten en kosten. De softwarekeuze kan bovendien best wat gevolgen hebben voor je huidige bedrijfsvoering, dus het kiezen en implementeren vraagt de nodige aandacht.

5 tips voor je softwarekeuze

Om Thomas Edison te memoreren “The value of an idea lies in the using of it”. Goede software ondersteunt je bedrijfsprocessen, maar welke software dat voor jouw onderneming doet hangt af van je eisen en wensen.

 • #1 Bepaal wat de software moet doen
  Voor iedere functionaliteit bestaat een software-oplossing, maar er bestaan ook duizend-in-één-oplossingen. Laat je niet verleiden door een softwareprogramma, die je functies aanbiedt waarvan je nu al weet dat ze nooit gebruikt gaan worden. Bepaal daarom wat de software voor jou moet doen, voordat je de software-wereld betreedt. Welke functies zijn noodzakelijk en welke functies zijn nice-to-have. Op die manier kun je bij het vergelijken van oplossingen eenvoudiger opties tegen elkaar wegstrepen.
 • #2 Kies voor schaalbare software
  “De enige constante is verandering”, een gezegde zo oud als de weg naar Rome. Bedrijven zijn continu in beweging en daardoor veranderen de behoeften ook doorlopend. Kies dus software die niet alleen nu geschikt is, maar ook in de toekomst. Vaak blijkt de goedkoopste oplossing op de langere termijn toch veel geld te kosten, dus probeer een product te selecteren dat met je bedrijf kan meegroeien.
 • #3 Jouw bedrijf is uniek, je software dus ook
  Ieder bedrijf is uniek en daardoor is een generieke software-oplossing zelden passend voor jouw bedrijf. Maar er bestaan veel flexibele producten met extra modules of API’s, zodat de software precies kan aansluiten op jouw specifieke wensen.
 • #4 Compatibiliteit met interne processen
  De kans dat je een softwarepakket vindt dat alles doet wat je bedrijf nodig heeft, is klein. Dit betekent dat je op meerdere software-oplossingen moet vertrouwen, terwijl de samenwerking daartussen niet altijd vlekkeloos verloopt. Kies daarom voor systemen met open API’s en functionaliteiten voor eenvoudige integratie. Deze software-oplossingen helpen bij het aansluiten op en stroomlijnen van interne processen.
 • #5 Kies software met goed support

Hoe intuïtief een programma ook is, er komt een moment dat er toch hulp nodig is. Kies daarom een software-oplossing met een goede klantenservice. Bij de softwareselectie kun je letten op de bereikbaarheid van klantenservicenummers, chats en e-mailadressen, een klantenportal, actieve aanwezigheid op social media, accountmanagers en voldoende online hulpbronnen.

Hulp nodig bij je softwarekeuze?

In the end is software slechts een middel om een doel te bereiken, maar of je dit doel hortend en stotend bereikt of vlekkeloos je bedrijfsprocessen kunt uitvoeren maakt een wereld van verschil. Goede software-oplossingen voegen waarde toe aan het proces om je bedrijfsdoelen te realiseren. Hulp nodig bij je softwarekeuze? Stuur ons een berichtje.

Onze klanten

Onze klanten

Sluit je aan bij tevreden klanten
Venus Containers
Neko Ship
Wixpex
Tring Tring
offerte-nl
L&A Arbeidsrecht Advocaten
Censo
Vrij op Naam
AOMB logo